• Ministrul de externe, Teodor Meleşcanu, se întâlneşte, astăzi, la Budapesta, cu premierul ungar, Viktor Orbán şi cu şeful diplomaţiei ungare, Peter Szijjarto. Va avea consultări cu şeful diplomaţiei maghiare şi va susţine o alocuţiune la reuniunea anuală a diplomaţiei ungare. Meleşcanu va discuta şi cu reprezentanţii minorităţii româneşti din Ungaria. La această discuţie vor fi abordate preocupările românilor din Ungaria pentru menţinerea identităţii etnice, culturale, religioase şi lingvistice ale acestora, precum şi modalităţile de sprijin de către statul român.
  • Scurtmetrajul maghiar Sing (Mindenki), a câştigat Premiul Oscar la categoria Live Action Short Film. Filmul realizat de Kristóf Deák relatează în 25 de minute o întâmplare reală din 1991 apărută atunci în presa maghiară. În istoria filmului maghiar aceasta este al 4-lea premiu Oscar: Musca (1981), Mephisto (1982), Fiul lui Saul (2016).
  • Au început înscrierile pentru clasa 0. Unele şcoli din Transilvania, împreună cu Asociaţa pentru Copii noştri pentru şcolile noastre, au pregătit materiale informative bilingve şi pentru familiile mixte. Vom difuza un insert cu preşedintele asociaţei.
  • Universitatea Sapientia din Miecurea Ciuc oferă meditaţii gratuite elevilor din clasa a XII-lea la matematică şi la limba şi literatura română. Ca şi anii trecuţi pregătirea pentru BAC va dura 10 săptămâni. Primele meditaţii au fost programate în acest weekend.
  • Guvernul ungar acordă un sprijin în valoare de peste 300 de mii de euro comunităţilor de tineret din afara graniţelor Ungariei. ONG-urile şi bisericile pot solicita acest ajutor pentru susţinerea unor programe destinate tinerilor, până pe 18 martie.
  • În martie încep înscrierile la cea de-a doua edi?ie a ?Academiei ciclo-bibliotecarilor? ? manifestare ce î?i propune promovarea ciclismului ?i promovarea lecturii. ?Academiei ciclo-bibliotecarilor? se va derula anul acesta pe parcursul a patru zile, cuprinzând un circuit al fortăre?elor săse?ti.

Bejegyzés navigáció