• Muzeul Na?ional al Literaturii Române, împreună cu Teatrul de Comedie, organizează un eveniment cultural (poezie şi blues) dedicat Zilei Mondiale a Limbii Materne (21 feb.), aniversată anual în întreaga lume, cu scopul de a promova diversitatea lingvistică ?i culturală, precum ?i multilingvismul – ora 17:00, la Sala Nouă a Teatrului de Comedie din Bucureşti (Str. Sf. Vineri nr. 11). Sunt invitaţi să citească din operele lor literare Sántha Attila (maghiară), Liubiţa Raichici (sârbă), Luminiţa Cioabă (rromani), Ioana Crăciunescu (română) ?i Adrian Suciu (română), iar interven?iile blues poartă semnătura Mike Godoroja & Blue Spirit. Amfitrion: Dan Mircea Cipariu. Printre partenerii media: Radio România
  • Direcţia Generală Anticorupţie a Ministerului de Interne a întocmit anul trecut în total 48 de dosare penale. în aceste dosare sunt vizate în total 228 de persoane, dintre care 40 de angajaţi ai MAI ? a declarat George Florin Alexandru, şeful serviciului judeţean Covasna.
  • Din cauza proceselor este amânată punerea în funcţiune a centrului de stocare a deşeurilor din judeţul Covasna. Au fost publicate pentru a doua oară numele câştigătorilor concursului organizat pentru administrarea gropii de gunoi ecologice, construite din bani europeni, dar una dintre firme a contestat în instanţă rezultatul. După cum se ştie, săptămâna trecută Comisia Europeană a iniţiat procedurile de infrigement împotriva României, deoarece autorităţile nu au reuşit să închide cele 68 de grop de gunoi neconforme cu normele europene, care pot afecta sănătatea populaţiei.
  • Începând din această săptămână în judeţul Harghita se poate solicita număr de ordine prin internet nu numai pentru preschimbarea permiselor de conducere, ci şi pentru înscrierea, radierea şi transcrierea autoturismelor, respectiv solicitarea de numere provizorii. Mulţumită acestei posibilităţi au fost eliminate cozile interminabile, iar oamenii nu mai trebuie să vină cu noaptea în cap pentru a rezolva aceste probleme.
  • Până pe 2 martie poate fi vizitată la Miercurea Ciuc expoziţia de fotografii de presă Brassai 2015, care cuprinde fotografiile premiate în cadrul concursului derulat de către Asociaţia Jurnaliştilor Maghiari din România anul trecut. Expoziţia itinerantă este deschisă la Galeria de artă a Prefecturii. Exponatele au fost alese dintre cele aproximativ 1000 de fotografii trimise de către cei 35 de participanţi din ţară şi din străinătate.

Bejegyzés navigáció