Becslések szerint hazánkban minden második-harmadik családot érint (közvetve vagy  közvetlenül) a szenvedélybetegség problémája, az alkohol-, drog-, vagy játékfüggőség.

Romániában az egyetlen magyar nyelven működő bentlakásos Drogterápiás Otthont a Bonus Pastor Alapítvány tartja fenn, folyamatos anyagi bizonytalanságban, de lankadatlan lelkesedéssel és szakmai hozzáállással. Munkájukra egyre nagyobb szükség van. A magyarózdi otthonban hosszútávú és rövid terápiás programokat is tartanak.

A már gyógyult szenvedélybetegek számára évente utógondozói konferenciákat és táborokat szerveznek. Az idei első országos konferenciát nemrégiben a Maros megyei Mezőpanitban tartották. A három napos rendezvényen a szabadult szenvedélybetegek és családtagjaik találkoztak egymással, szakmai előadásokat hallgattak meg, kiscsoportos beszélgetések keretében osztották meg egymással a tapasztalataikat, közös áhítatokon vettek részt.

Adásunk első felében Erdei Edit-Zsuzsánna, marosvásárhelyi munkatársunk mezőpaniti konferencián készült összeállítását sugározzuk, majd Nagy Zsolt budapesti addiktológiai konzultáns mondja el, hogy munkája során milyen egyéni- és közösségi szintű megakadásokkal találkozik a szenvedélybetegségekre vonatkozóan.

Hallgassa meg a műsort!