Országszerte több mint 300 ezer ember tüntetett tegnap este is a büntetőtörvénykönyv és a Büntetőjogi perrendtartási törvénykönyvet módosító sürgősségi kormányrendelet ellen. A fővároson kívül Erdélyben, Máramarosban, Partiumban és a Bánságban is utcára vonultak az emberek. 

Kolozsváron több mint 40 ezren, Temesváron, Nagyszebenben 20 ezren, Brassóban 12 ezren,  Besztercén, ködben és esőben mintegy 4.000 ember vonult az utcára, Marosvásárhelyen 2.000-re, Aradon 2,5 ezerre becsülték a tüntetők számát, de jelentős tüntetések voltak Nagybányán, Nagyváradon, Szatmárnémetiben, Déván,  Gyulafehérváron, Fogarason, Zilahon, Sepsiszentgyörgyön, Segesváron, Szászrégenben, Dicsőszentmártonban. Az ország többi részében Iasiban 15 ezren, Konstancán 12 ezren tüntettek, de más nagyvárosok is csatlakoztak mind Galati, Braila, Bákó, Pitesti, Ploiesti.

A tüntetések incidensek nélkül értek véget. A tiltakozók változatlanul a rendelet visszavonását követelik, illetve kormány és szociáldemokrata párt-ellenes jelszavakat skandáltak. (Agerpres)