• UDMR va înainta Parlamentului două proiecte de lege privind modificarea Codurilor Penale.
  • După preşedintele Partidului Popular Maghiar din Transilvania, Szilágyi Zsolt, este îngrijorător faptul că UDMR nu şi-a revizuit atitudinea faţă de acordul de colaborare parlamentară convenit cu Guvernul Grindeanu. PPMT şi Consiliul Naţional al Maghiarilor din Transilvania îi îndeamnă pe toţi membrii şi simpatizanţii din teritoriu să se alăture mişcărilor de stradă fiindcă democraţia şi libertatea sunt în pericol.
  • Majoritatea populaţiei Ungariei sprijină politica pro-Rusia a Guvernului ungar, bazată pe relaţii economice pragmatice – conform sondajului de opinie realizat de Fundaţia Századvég. Relaţia Viktor Orbán – Vladimir Putin este văzută ca un Love story pragmatic, de care se teme Uniunea Europeană – scrie presa ungară cu ocazia vizitei preşedintelui rus la Budapesta.
  • Prelungirea furnizării, după 2021, de gaze naturale ruseşti pentru Ungaria şi finanţarea integrală a două noi reactoare nucleare au fost principalele rezultate economice ale discuţiilor pe care le-a avut ieri la Budapesta liderul rus Vladimir Putin cu premierul ungar Viktor Orbán.
  • La Budapesta debutează astăzi Festivalul Universitar Internaţional FACT (Festival, Artă, Cinema şi Teatru) la care va participa şi Universitatea de Artă Teatrală si Cinematografică „I.L Caragiale din Bucureşti cu spectacolul „Idiotul” de Dostoievski, în dramatizarea ?i regia Bogdanei Darie. Festivalul FACT, organizat în perioada 3-6 februarie, este dedicat academiilor de teatru ?i film din Europa.
  • În judeţul Covasna cele mai afectate de scăderea numărului de elevi sunt şcolile profesionale. În decurs de un an numărul elevilor de clasa a VIII-a a scăzut cu 100, astfel pentru anul următor figurează cu 4 clase mai puţine decât în prezent.
  • Situaţii similare sunt şi la Cluj, unde e foarte probabil ca de anul viitor să nu mai pornească clasa 9 – linia maghiară în Liceul Onisifor Ghibu, şi Liceul Teoretic Brassai Sámuel e posibil să piardă o clasă de liceu.

Bejegyzés navigáció