Az egész Kárpát-medencére kiterjedő Szent László-út kiépítésébe kezdett a Romániai Magyar Demokrata Szövetség (RMDSZ) ás az Iskola Alapítvány.

A projekt keretében hálózatba szervezik azokat a magyarlakta településeket, amelyeken fellelhető az Árpád-házi király öröksége. A program lebonyolításában erdélyi és észak-magyarországi örökségvédelmi és turisztikai szakemberek, a Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem és a Babes-Bolyai Tudományegyetem oktatói, valamint az RMDSZ megyei és helyi szervezetei vesznek részt.

Első körben 32 magyarlakta erdélyi- és 12 észak-magyarországi települést vonnak be a projektbe ? tájékoztatott az RMDSZ kultúráért felelős ügyvezető alelnöke, Hegedüs Csilla. A politikus elmondta, a szervezők egyik célja, hogy megismertessék a világgal a Szent Lászlóhoz kapcsolódó értékeket, és ezt modern eszközökkel tegyék. A Szent László-utat Magyarország kormányával együttműködve összekötik a nemzetpolitikai államtitkárság által meghirdetett Szent László-év rendezvényeivel, így a két projekt egymást erősíti ? tette hozzá Hegedüs Csilla.