• Drapelul negru, care a putut fi văzut marţi pe clădirea Primăriei Sfântu Gheorghe, a fost arborat în memoria unei personalităţi locale, deţinătoare a Premiului Pro Urbe, şi nu are nici o legătură cu sărbătorirea Zilei Unirii, a declarat viceprimarul municipiului, Sztakics Eva.
  • Şi în acest an un film maghiar a fost propus pentru Oscar. Filmul lui Deák Kristóf: Sing se află în lista scurtă pentru film de scurt metraj cu ac?iune în live.
  • Cu ocazia Zilei Culturii Maghiare au fost decernate, la Cluj Napoca, Premiile Pentru Cultura Maghiară Transilvăneană Contemporană. În categoria literatură, premiul a fost decernat colegei noastre, Márton Evelin, scriitoare cu 4 volume apărute. în categoria muzica lui Csiky Boldizsar jr, iar în categoria arte plastice lui Berszan Zsolt. Premiul Pentru Cultura Maghiară Transilvăneană Contemporană a fost înfiin?at în anul 2015 de UDMR.
  • În partea a II-a a emisiunii „Natura Studio”, realizat de Benedek Csilla, vom difuza un interviu cu medicul homeopat Túrós Erzsébet despre bazele homeopatiei, şi altele. Medicul Spitalului de Boli Psihice Cronice Bor?a (CJ) a fost desemnată la premiul Nobel pentru pace în 2005, de o organizaţie din Elveţia, numită 1000 Peace Women.

Bejegyzés navigáció