• Astăzi la Braşov are loc lansarea cărţii lui Markó Béla. Este vorba despre un volum cu poezii alese, apărut la Editura Harghita. Evenimentul are loc de la ora 18.00, la Casa Speranţei.
  • Reportaj despre situaţia furturilor de lemne de la Vlăhiţa (jud. Harghita), unde nu există composesorat şi nici proprietîţile nu sunt clarificate.
  • Sinteză despre ajutorarea nevoiaşilor în zilele friguroase la iniţiativa societăţii civile.
  • Preşedintele Partidului Popular Maghiar din Transilvania (PPMT), Szilágyi Zsolt, a solicitat ieri conducerii UDMR să publice ‘partea secretă’ a acordului încheiat cu PSD. El a precizat că, în ce priveşte UDMR, există ‘o tradiţie a înţelegerilor şi a acordurilor secrete’, dând exemplu cele de la începutul anilor 1990 şi tratativele secrete din Neptun.
  • În opinia preşedintelui Partidului Popular Maghiar din Transilvania (PPMT), Zsolt Szilágyi, guvernul-Grindeanu, investit cu o săptămână în urmă, orientează ţara nu către Transilvania mai dezvoltată, ci către cel mai sărac judeţ, situat în sudul României (Teleorman).
  • Europarlamentarul Tőkés László a publicat o declaraţie in care afirma ca după aproape 30 ani de la prăbuşirea dictaturii lui Ceauşescu, se întrezăreşte împlinirea acestei sentinţe asupra întregii clase politice a României, după ce electoratul român a fost păcălit iarăşi şi nu se ştie a câta oară ţara noastră este împinsă din nou pe drumul restaurării comuniste.
  • Cornurile distribuite în cadrul programului ‘Laptele şi cornul’ au fost aduse miercuri îngheţate la o şcoală din Harghita (comuna Lunca de Jos). Incidentul a fost reclamat de directorul unităţii de învăţământ (Rácz Árpád) la Oficiul pentru Protecţia Consumatorilor. Rácz solicită verificarea situaţiei şi luarea măsurilor care se impun pentru remedierea deficienţelor.

Bejegyzés navigáció