A rendkívüli hideg és a havazás miatt egész héten szünetel az oktatás a bukaresti iskolákban. Az országos meteorológiai szolgálat holnapig érvényes fagy- és viharriasztást adott ki 15 megyére és Bukarestre.

A fővárosi diákoknak egyhetes kényszervakációjuk lesz ? közölte kedden este Gabriela Firea főpolgármester. Közben országszerte bővült a zárva tartó iskolák listája. A következő napokban sem lesz tanítás a következő megyékben: Arge?, Bákó, Boto?ani, Brăila, Brassó, Buzău, Dolj, llfov, Galac, Giurgiu, Ialomi?a, Ia?i, Konstanca, Máramaros, Neam?, Olt, Prahova, Suceava, Teleorman, Temes, Tulcea, Vaslui, Vrancea.

Az oktatási minisztérium legfrissebb közlése szerint holnap, szerdán csak Bukarestben és Argeş megyében maradnak zárva az iskolák, valamint Krassó-Szörény megye öt és Fehér, Szeben és Vâlcea megye egy-egy tanintézményében. A folyamatosan frissülő lista megtalálható a tárca honlapján itt.

Az országos meteorológiai szolgálat másodfokú harmadfokú fagy- és másodfokú viharriasztást adott ki 15 megyére és Bukarestre. Ma estétől holnap estig az ország keleti megyéiben kiadós havazás várható, miközben a szél sebessége elérheti a 70-80 km-es óránkénti sebességet. Helyenként a csapadék eső, havas eső formáját ölti, ezért fennáll a jegesedés veszélye. Havazás Erdély keleti részén és Máramarosban is előfordulhat. Másutt többnyire derült, helyenként változékony idő valószínű.

Az éjszakai hőmérséklet továbbra is rendkívül alacsony, -15, -20 fok között alakul, és holnap nappal sem emelkedik -3 fok fölé.