• Guvernul maghiar cenzurează presa maghiară din România? – va fi tema unei sinteze realizată de Székely Ervin. Imediat după alegerile din 11 decembrie, în presa maghiară din România dominată de UDMR, s-a declanşat un proces prin care se doreşte ?alinierea? acestor publicaţii la politica partidului de guvernământ Fidesz din Ungaria.
  • Trei fotografii realizate cu dronă, ale unui fotograf din Târgu Secuiesc, au fost selectate de magazinul Time ca cele mai frumoase poze ale anului 2016. Din România a mai a fost ales încă o fotofrafie, făcută de bucureşteanul Călin Stan. În total 26 de fotografii au fost selectate de magazinul Time.
  • Locuitorii de etnie rromă din Sfântu Gheorghe nu vor să fie dărâmat zidul de beton, care a fost ridicat în anii ’80 dintre maghiari şi cei de etnie rromă din oraş. Romii spun că o dată cu eliminarea gardului, nu se vor mai simţi în siguranţă, copii lor vor ieşi pe stradă unde circulă maşini. Zidul de beton înalt de doi metri ar trebui să fie dărâmat în primăvara acestui an şi ar trebui să fie înlocuit cu un gard viu.
  • Fosta consilieră de presă a lui Kelemen Hunor, Nagy-Debreczeni Hajnalka, a demisionat din funcţia de preşedinte a Fundaţiei Progress. Această fundaţie este printre altele editorul portalului Maszol.ro, respectiv editorul săptămânalului orădean ?Erdélyi Riport?, care din lipsă de fonduri nu mai apare de 1 ianuarie.
  • Cercetătorul Institutului pentru Afaceri Externe şi Relaţii Economie Internaţionale din Ungaria a afirmat că dorinţa noului guvern al României de a îmbunătăţi relaţiile bilaterale româno-ungare este realistă. Barabás T. János s-a referit la sprijinul substanţial acordat învăţământului, al cărui scop este atragerea unor investitori în România care ar înfiinţa noi ramuri ale industriei.
  • Ninsorile abundente ar putea salva culturile agricole însămânţate toamna trecută în judeţul Covasna, sus?ine directorul Direc?iei Agricole Covasna, Konczei Csaba, după ce precipita?iile din această toamnă au întârziat însămânţările.
  • Doar trei produse tradiţionale – două tipuri de pâine de casă cu cartofi şi unul de unt de casă – au fost atestate în anul 2016,  în judeţul Covasna. Registrul naţional al produselor tradiţionale este publicat anual pe site-ul Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale.
  • Centrul Integrat pentru Tratament Oncologic din Oradea dispune, de ieri, de o capacitate de 90 de paturi, fiind amenajate şi ultimele două etaje, trei şi patru, printr-o investiţie proprie a Spitalului Municipal de aproape trei milioane de lei.

Bejegyzés navigáció