A Szociáldemokrata Párt (PSD) elnöke egy csütörtök esti tévéinterjúban reagált azokra a spekulációkra, amelyek szerint Klaus Iohannis a nemzetbiztonsággal kapcsolatos aggályok miatt halasztotta karácsony utánra a hivatalos miniszterelnök-jelölt bejelentését.

Liviu Dragnea nem lát problémát abban, hogy Sevil Shhaideh férje, Akram Shhaideh szíriai állampolgár. Szerinte a férfit megfelelőképpen átvilágították, és ha bármilyen probléma felmerült volna vele kapcsolatban, nem kapta volna meg a román állampolgárságot.

A PSD elnöke felkérte a titkosszolgálatokat elhárítási hivatalokat, hogy foglaljanak állást arról, hogy problémás-e Sevil Shhaideh jelölése a miniszterlenüki pozícióra.

Dragnea rossz viccnek nevezte, hogy valaki azért nem lehet miniszterelnök, mert a férje a szíriai diktátorral, Bassár el-Aszaddal szimpatizál.

A Szociáldemokrata Párt elnöke az interjúban azokra a spekulációkra is kitért, amelyek szerint Sevil Shhaideh csupán báb lesz a kezében, aki azonnal átengedi neki a miniszterelnöki posztot, mihelyt elhárulnak a kinevezését gátoló jogi akadályok. ?Addig marad, ameddig bele nem fárad? ? mondta erről a pártelnök. Hozzátette: ?Ha belefárad, jövök én. Ha nem fárad bele, ami nagyon valószínű, akkor négy évet marad a tisztségben?. Liviu Dragnea szerint Sevil Shhaideh munkabírása hatalmas, és ő kész támogatni a négyéves parlamenti ciklus végéig. ?Nem űzök csúfot Sevilből, és nem űzök csúfot a kormányból? ? fűzte hozzá a szociáldemokrata elnök.

A miniszterelnöki tisztségre jelölt Sevil Shhaideh bízik önmagában és az őt támogató személyekben, és meggyőződése, hogy rövidesen kiderül, a személyével kapcsolatos spekulációk alaptalanok.

„2.100 barátom van itt. Köszönöm a támogatást és a biztató üzeneteket! Láttam a sok rosszindulatú hozzászólást is, amelyeknek semmi hasznuk nem volt. Valószínűleg ti is azt kérdezitek, miért nem töröltem ezeket. Egyszerű okai vannak ennek: 1.) Mindenkit megillet a válaszadás joga 2.) 100%-ban biztos vagyok benne, hogy egy év kormányzás után kiderül, mindezeknek nem volt alapja. Bízom magamban, bízom az engem támogató személyekben, és ? ami a legfontosabb ? bízom az új PSD-ben, amely eleget fog tenni a lakosság elvárásainak” ? írta Facebook-oldalán.