Megtalálták hétfő esti berlini merénylet elkövetőjének iratait. A német rendőrség egy 21 éves tunéziait keres, akit Anis A.-ként neveztek meg. A rendőrség ugyanakkor szabadon engedte azt a pakisztáni állampolgárt, akit a merénylettel összefüggésben vettek korábban őrizetbe. 

A 23 éves pakisztáni férfi ellen nem találtak bizonyítékot, az ügyészség közlése szerint együttműködő volt, vallomást tett, de tagadta, hogy köze lenne a történtekhez. Az Iszlám Állam közben magára vállalta a berlini terrortámadást. A szervezet harcosa volt, aki berlini tettével eleget tett „a keresztesek koalícióját alkotó országok állampolgárainak megtámadására buzdító felhívásoknak” ? tájékoztatott az Iszlám Állam szócsövének számító Aamák hírügynökség.

A merényletnek 12 halálos áldozata és több tucat súlyos sérültje van, ezek közül 14-en vannak akut életveszélyben.

A kamion lengyel sofőrjét a támadás után holtan találták a kabinjában. Lukasz Urbant egy kis kaliberű fegyverrel leadott, egyetlen fejlövéssel ölte meg a tettes. Német lapinformációk szerint a lengyel sofőrje élt a támadás idején, sőt a a kamion kormányának félrerántásával megpróbálta megakadályozni a merényletet.