Hétfő óta működésképtelen az egészségügyi informatikai rendszer, így jelenleg is offline üzemmódban teszik hozzáférhetővé az egészségügyi szolgáltatásokat, a kártyák továbbra sem működnek. Felelőtlenséggel vádolja az Országos Egészségbiztosítási Pénztárt a háziorvosok érdekeit képviselő két nagy, országos szervezet az egészségügyi kártyás rendszerben bekövetkezett fennakadások miatt.

A Háziorvosok Országos Társasága és a Háziorvosok Patronátusainak Országos Föderációja szerint a rendszerben november másodikától tapasztalt meghibásodások teljes káoszt okoztak a háziorvosi rendelők tevékenységében. A háziorvosok képviselői most azt kérik a központi biztosítótól (CNAS), hogy bocsásson ki egy rendeletet, mellyel garantálja, hogy a rendszerhiba idején elvégzett egészségügyi szolgáltatások ellenértékét megtérítik.

A két szervezet továbbá azt is sérelmezi, hogy teljességgel hiányzik a dialógus az országos biztosítóval, a központi vezetők rendszerint figyelmen kívül hagyják a patronátusok követelményeit.