Hat személy halálát okozta eddig a kanyaró ? tájékoztat az Agerpres hírügynökség az egészségügyi minisztérium közleményére hivatkozva. Péntekig összesen 935 kanyarós megbetegedést jelentettek az ország 30 megyéjéből. A legtöbb esetet – 223-at – Arad megyében jegyezték. Maros megyében 190, Beszterce megyében pedig 128 kanyarós megbetegedésről van tudomásuk a hatóságoknak.

Temes megyében 91, Kolozs megyében 90 Krassó-Szörényből 39, Brassóból 37, Hunyadról 18, Biharból 13, Szilágy megyéből 11, Hargita és Fehér megyéből 6-6, továbbá Szeben megyéből és Bukarestből 3-3 regisztrált esetet jelentettek.

A legtöbb fertőzési góc olyan közösségekben alakult ki, amelyekben magas a beoltatlan gyermekek aránya. A szaktárca közleménye szerint ez idáig 3.049 olyan 1 és 15 év közötti gyermek kapta meg a kanyaró, mumpsz és rózsahimlő elleni vakcinát, akiket elmulasztottak időben beoltani.

Az egészségügyi minisztérium felhívja a szülők figyelmét, hogy gyermekeik egészsége érdekében tartsák be az említett vakcinával kapcsolatos oltási rendet, és az oltóanyagért forduljanak családorvosukhoz ? idézi az Agerpres hírügynökség az egészségügyi minisztérium közleményét.