November elsejétől egész napos magyar adással jelentkezik a Kolozsvári Rádió – tájékoztatta az MTI-t a közszolgálati rádió főszerkesztő-helyettese. Szentannai Ágota azt is hozzátette: ezentúl kisebb területen lesz fogható az adás. A most induló, kizárólag magyar adást sugárzó 98,8 Khz-es ultrarövid hullámú frekvenciáért cserében a magyar szerkesztőség lemondott a Kolozs, Szeben és Fehér megyei ultrarövid hullámú frekvenciákról, amelyeken novembertől már csak román adás lesz hallható. Erdély más régióiban a megszokott idősávokban hallhatóak majd a magyar nyelvű műsorok: Bihar, Beszterce és Szilágy megyében középhullámon, Szatmár megyében pedig ultrarövid hullámon.

Szentannai Ágota főszerkesztő-helyettes elmondta: olyan műsorstruktúrát alakítottak ki, amelyikben a közszolgálati jellegű műsorok elsősorban azokba az idősávokba kerültek, amelyek alatt az adás nagyobb területen fogható magyar nyelven. A reggeli idősávban félóránként, napközben óránként közvetítenek majd híreket, és háromszor jelentkezik a Napóra című negyedórás hírműsoruk.

Az egyelőre csak Kolozsvár körzetében hallgatható idősávban sok zene, az esti órákban pedig élő beszélgetések lesznek.

A kolozsvariradio.ro honlapon az egész napos adás elérhető lesz ? nyilatkozta az MTI-nek a Kolozsvári Rádió főszerkesztő-helyettese.