Az Országos Feddhetetlenségi Ügynökség közleménye szerint Markó Attila az Etnikumközi Kapcsolatok Hivatalának volt államtitkárként aláírt négy olyan szerződést, amelyek alapján a kormány hatáskörébe tartozó Etnikumközi Kapcsolatok Hivatala vissza nem térítendő támogatásban részesítette a Romániai Magyar Jogászok Egyesületét, amelynek ő maga is tagja volt ? írja az Agerpres.

Az ANI közleménye szerint Markó Attila államtitkárként aláírt négy olyan szerződést, amelyek alapján a kormány hatáskörébe tartozó Etnikumközi Kapcsolatok Hivatala vissza nem térítendő támogatásban részesítette a Romániai Magyar Jogászok Egyesületét, amelynek ő maga is tagja volt. A közlemény szerint az érdekellentétre vonatkozó szabályok megsértése fegyelmi vétségnek minősül, amelyet az adott tisztség munkaköri szabályozása alapján büntetnek, a vétkest ugyanakkor három évre eltiltják bármilyen köztisztség viselésétől.

Mint ismert, a Legfelső Bíróság 2015. április 29-én elrendelte Markó Attila előzetes letartóztatását abban az ügyben, amelyben törvénytelen restitúciós ügyletekben való bűnrészességgel gyanúsítják.