• Partidul de guvernământ din Ungaria, Fidesz pregăteşte o iniţiativă legislativă prin care se vor stabili norme de comportament la serbările oficiale ale statului maghiar. Ideea elaborării unui astfel de act normativ a apărut după ce Orbán Viktor a fost fluierat în timp ce spunea discursul său festiv despre revoluţia maghiară din 1956.
  • Institutul Maghiar din Bucureşti organizeaza astazi un eveniment de proiec?ie de filme ?i de dezbatere, intitulat ?Propaganda comunistă în jurnalele cinematografice din România şi Ungaria?. Selecţia făcută cu ocazia aniversării a 60 de ani de la Revoluţia maghiară din 1956 cuprinde secvenţe din jurnalele cinematografice difuzate în Ungaria şi România în perioada octombrie-noiembrie 1956, ?i va fi urmată de filmul documentar realizat la Studiourile Sahia, comandat cu scopuri de propagandă, intitulat: Ungaria 1956. (ora 19:00)
  • UDMR a depus liste complete ale candidaţilor la Biroul Electoral. In judeţul Arad uniunea nu are mandat parlamentar de patru ani, si ar vrea s-o schimbe aceasta situatie la alegerile din 11 decembrie ? corespondenta de la Pataky Lehel Zsolt.
  • Panourile electorale ale UDMR, care au mesajul ”Salvăm Clujul! De Bucureşti. Taxele noastre să îmbogăţească Ardealul, NU Capitala!”, au fost date jos la Cluj-Napoca, la cererea municipalităţii, ceea ce, dupa parerea preşedintelui executiv al UDMR, Kovacs Peter, ar însemna o nerespectare a Constituţiei, pentru că articolul 30 spune că libertatea de exprimare a gândurilor şi opiniilor este inviolabilă. Totodată, spune şi faptul că cenzura de orice fel este interzisă
  • Timişorenii care au copii cu vârsta între 4 şi 12 ani şi doresc să vadă spectacolul ?Detalii naive, total lipsite de profunzime din viaţa şi moartea unor spectatori?, montat recent de regizorul Radu Afrim la Teatrul Maghiar de Stat ‘Csiky Gergely’, pot beneficia pe 29 octombrie de servicii de babysitting cu personal calificat. Copiii vor petrece cele trei ore, cât durează spectacolul, în Sala Studio ocupându-se cu jocuri educative şi haioase în limba română şi limba maghiară.
  • Astazi de la ora 18.00, in cadrul Festivalului Naţional de Teatru, va fi prezentat piesa ‘Iulius Caesar’ de William Shakespeare, Regia: Silviu Purcărete, Scenografia: Dragoş Buhagiar Produs de: Teatrul Maghiar de Stat Cluj Durata: 2h 20 min cu pauză. Spectacolul în limba maghiară cu traducere în limbile română şi engleză va avea loc la Teatrul Naţional ‘I.L.Caragiale’ din Bucureşti, Sala Mare.
  • Autorităţile ungare au început construirea unui nou gard împotriva migranţilor. Acesta va avea caracter experimental şi va fi montat pe o lungime de 10 km, la graniţa cu Serbia. Autorităţile ungare au decis şi construirea unui drum de-a lungul gardului deja existent la frontiera cu Serbia, pentru ca apoi poliţiştii şi militarii să aibă posibilitatea să patruleze şi în condiţii de ninsoare sau ploaie, iar în caz de nevoie să poată fi mobilizate rapid trupe suplimentare în zonă.
  • Partea a II-a a emisiunii, ?Natúra Stúdió?, va fi realizata de Bendek Csilla. Invitatul emisiunii: Sütő Annamária terapeut dezvoltare personala. Temele abordate: – agresiune verbala; suferinta si boala ca mijloace de comunicare.

Bejegyzés navigáció