• Conducerea Uniunii Jurnaliştilor Maghiari din România s-a întâlnit cu studenţii Facultăţii de Jurnalism de la Universitatea Babeş-Bolyai din Cluj-Napoca. Cu această ocazie s-a convenit colaborarea facultăţii cu organismul jurnaliştilor în vederea unei mai optime distribuţii a studenţilor în diferitele redacţii de ziare, reviste, posturi de radio şi televiziune pentru efectuarea stagiilor obligatorii anuale de pregătire
  • Tematica culturală a următorului an la Sfântu Gheorghe este imaginea. Anul imaginii cuprinde şi un episod dedicat unei forme de discurs care este mediu vizual prin excelenţă şi care încă este privită la noi şi aiurea drept o rudă hibridă şi cam stupidă a artelor : banda desenată. Anul imaginii va fi celebrată printre altele cu benzile desenate ale lui Victor Drujiniu un fost elev al Liceului de Arte ?Plugor Sándor? din Sfântu Gheorghe care a ajuns unul dintre cei mai talentaţi şi căutaţi artişti BD din România. Victor Drujiniu a reuşit să pătrundă, de asemenea, pe piaţa comicsului american şi european.
  • Astăzi este ultima zi în care se mai pot solicita sprijin pentru cheltuielile de încălzire a locuinţelor pentru perioada rece care începe din noiembrie. La Primăria Miercurea Ciuc au fost înregistrate până în prezent doar 87 de cereri, mult mai puţine decât în anii precedenţi.
  • La Oituz, judeţul Covasna a fost oficiată a slujbă de comemorare a 100 de ani de la înrolarea în armată a episcopului catolic Márton Áron, care şi-a început serviciul militar în toamna anului 1916 în această localitate.
  • La nivel naţional s-au strâns în acest week-end 40.784 lei, iar doar la Gheorgheni 7640 de lei în cadrul manifestării ?Un milion de stele pentru cei săraci? organizat de către organizaţia Caritas din Alba Iulia.

Bejegyzés navigáció