Független képviselőjelöltként kívánja megméretni magát Kovászna megyében Toró T. Tibor, az Erdélyi Magyar Néppárt (EMNP) országos alelnöke a decemberi parlamenti választáson.

Toró kijelentette: ugyan jogilag független jelöltként indul, de a néppárt alapító elnökeként, jelenlegi alelnökeként nehéz lenne elhitetni a választókkal hogy nincsen köze a párthoz, ezért esetében a független jelzőt „idézőjelbe teszik”. A politikus szerint a választási törvény alapján a független jelöltnek annyi szavazatot kell összegyűjtenie, amennyi egy mandátum megszerzéséhez elegendő. Toró T. Tibor az MTI-nek pontosította, jelöltsége akkor válik biztossá, ha az EMNP elnöksége is egyetért vele. Hozzátette, a testület a hét végén ül össze megvitatni a megyei szervezeteknek a független jelöltek támogatásáról szóló javaslatait.

A politikus úgy vélte, hogy ha a magyar választók mobilizálására irányuló kampány sikeres lenne, és elkerülnék a konfrontációt az RMDSZ-szel, az RMDSZ megőrizhetné a három Kovászna megyei mandátumát, ő pedig azt a mandátumot kaphatná meg, amelyet az elmúlt években a román pártok képviselői szereztek meg a megyében.