• Deputatul independent Bogdan Diaconu a depus la Cameră un proiect de lege în care propune desfiinţarea Consiliului Naţional pentru Combaterea Discriminării, pentru că ‘nu îşi îndeplineşte rolul’ pentru care a fost înfiinţat. În expunerea de motive, iniţiatorul afirmă că abrogarea acestei legi are ca scop desfiinţarea CNCD, ca instituţie bugetară, ‘care a făcut dovada, în decursul anilor, că funcţionează ca o instituţie anti-românească şi anti-naţională, fiind doar un instrument în mâna UDMR şi a altor grupuri de interese’. Aşadar, CNCD a devenit un instrument de susţinere a autonomiei maghiare şi a acţiunilor teroriste ? aadaigat Diaconu. CNCD, aflat sub controlul UDMR de la înfiinţare, respinge pe bandă rulantă sesizările referitoare la discriminarea românilor în propria lor ţară, susţine Diaconu în expunerea de motive. Proiectul de lege se află în dezbaterea publică pe site-ul Camerei Deputaţilor până pe data de 24 octombrie.
  • Autorităţile ungare continuă cercetările pentru identificarea bărbatului care a amplasat la sfârşitul săptămânii trecute o bombă artizanală în centrul Budapestei. Poliţia ungara a făcut publică zilele trecute o înregistrare video de aproape douăzeci de minute, preluată de pe camerele de supraveghere de pe spaţiul public, în care poate fi văzut autorul faptei aşteptând sosirea poliţiştilor, dar şi momentul exploziei. Premierul ungar Viktor Orban a declarat ieri că nu sunt indicii potrivit cărora ar exista o legătură între criza imigranţilor şi atacul cu bombă de la Budapesta care i-a vizat pe poliţişti şi că a cerut ministrului de interne să îl prindă pe autor şi să afle ce anume l-a determinat să comită această faptă.
  • Aproape 50 de firme aflate la început de drum, majoritatea conduse de tineri întreprinzători, au trecut în ultimii zece ani prin Incubatorul de afaceri din Sfântu Gheorghe, instituţie care a aniverseaza un deceniu de existenţă. Incubatorul a fost înfiinţat în 2006 de Asociaţia Întreprinzătorilor Mici şi Mijlocii din judeţul Covasna (ASIMCOV), iar acesta a fost locul de plecare al multor afaceri de succes şi iniţiative care au depăşit graniţele judeţului şi ale ţării ? a declarat directorul executiv al ASIMCOV, Vajda Lajos. Printre firmele incubate se numără o şcoală de scafandri, mai multe posturi de radio, ateliere de croitorie, o şcoală de şoferi şi un atelier de confecţionat cutii din carton.
  • Aproape 70.000 de turişti străini au fost înregistraţi în iulie în Regiunea Centru, ceea ce reprezintă un sfert din numărul total la nivel naţional, cei mai mulţi optând pentru judeţele Braşov şi Sibiu, potrivit unui comunicat de către Direcţia Regională de Statistică (DRS) Alba. Judeţul Harghita a fost preferat de 7,4% dintre turişti, în judeţul Covasna procentul fiind de 3,9%.  Judeţul Covasna a avut cel mai mare grad de ocupare (54,9%) privind indicele de utilizare netă a locurilor de cazare. Jud. CV este urmat de urmat de Mureş (45,7%), Sibiu (38,2%), Harghita (30,2%), Alba (29,7%) şi Braşov (29,7%), mai menţionează DRS Alba
  • Aproape 35 de echipe de bucătari profesionişti şi amatori s-au înscris până în prezent la a 14-a ediţie a Paradei cârnaţilor şi la a cincea editie a Festivalului verzei, ce vor avea loc sâmbătă, în centrul municipiului Sfântu Gheorghe. ? a declarat Vajda Lajos, marele maestru al Ordinului Cavaleresc Gastronomic ‘Transylvania’.

  • Partea a II-a a emisiunii, Cotidiene este realizata de Forró László

Bejegyzés navigáció