Az Egységes Románia Párt szóvivője is Soros-ösztöndíjjal képeztette magát ? közölte a Kezdeményezés Románia szervezet egyik alapítója. Az információ relevanciáját az adja, hogy néhány napja a nacionalista és nyíltan magyarellenes párt elnöke, Bogdan Diaconu bejelentette, hogy törvénnyel védik meg a román államot ?a Soros-szekta fasisztáitól?.

Azokra a fiatalokra utaltak, akik múlt héten a román szenátus előtt követelték a gyilkossággal vádolt Gabriel Oprea mentelmi jogának a megvonását. Diaconu közölte, hogy olyan törvényt készít, amely megtiltja majd a köztisztségek elfoglalását mindazoknak, akiket ő a magyar milliárdos Soros György ügynökeinek nevez.

Válaszként a Kezdeményezés Románia egyik, tagja, Mihai Poli?eanu közzétette a Facebookon az Egységes Románia Párt szóvivője, Mirel Palada önéletrajzát, kiemelve benne, hogy 1997-1998-ben Soros-ösztöndíjjal tanul az Egyesült Államokban, majd hazatérve szociológiai tanulmányokat készített a magyar milliárdos alapítványának, és ezért szintén pénzt kapott. Mi több, korábban Mirel Palada a blogján és a sajtóban is eldicsekedett azzal, hogy személyesen is jó kapcsolatban van Soros Györggyel.