Hillary Clinton magabiztosan, mosolyogva támadta republikánus ellenfelét az első elnökjelölti tévévitában helyi idő szerint hétfőn este. Trump gyakran kényszerült védekezésre, és nem tudta elkerülni az ingerült válaszokat.

A két jelölt most először állt egy színpadon és csapott össze a romániai idő szerint kedden hajnali kettőkor kezdődött vitában, a New York-i Hofstra Egyetemen. A CNN fókuszcsoportja szerint a vitát egyértelműen Clinton nyerte.

A hírtelevíziók végig osztott képernyőn mutatták a jelölteket, így végig egyszerre látszott mindkettejük arca. Trump az idő legnagyobb részében mérgesen összeszorított szájjal hallgatta Clintont, nyilvánvaló volt, hogy nem igazán tetszik neki, ahogyan a vita zajlik. Clinton ezzel szemben nagyon sokat mosolygott, úgy tűnt, élvezi a helyzetet.

A Népszabadság beszámolójában emlékeztet: elemzők még a vita előtt figyelmeztettek, hogy Clinton számára az egyik legnagyobb veszély, ha lenézően bánik ellenfelével és kimutatja, mennyire csodálkozik, hogy egy ilyen felkészületlen emberrel kell kiállnia vitázni. A november 8-i választásokig még két elnökjelölti vitát rendeznek.