A külügyminisztérium támogatja a csíksomlyói pünkösdi búcsú UNESCO világörökség-tagságát ? tájékoztatta ma a maszol.ro hírportált Korodi Attila képviselő. Az RMDSZ-es politikus még augusztus végén interpellált írásban a külügyminiszterhez, a kormányfőhöz és a kulturális tárca vezetőjéhez, amiért híresztelések szerint a szakértői kormány visszavonta volna a kulturális világörökség listájáról a csíksomlyói búcsú felterjesztését.

A politikus a címzettek álláspontját kérte ki az üggyel kapcsolatban. Eddig csak a külügyminiszter reagált Korodi interpellációjára.

Lazăr Comănescu válaszában kifejtette: a szaktárca tisztában van a csíksomlyói búcsú értékével, és szó sem volt arról, hogy visszavonná felterjesztését az UNESCO szellemi kulturális világörökség listájáról.

Abban az esetben, ha az interpelláció másik két címzettje – a kormányfő és a művelődésügyi miniszter – nem válaszol a törvényes határidőn belül, akkor ezt Korodi Attila jelezheti a házbizottságnak, és nyilvánosan is számon kérheti az érintetteken a törvényszegést ? írja a maszol.ro hírportál az RMDSZ-es politikusra hivatkozva.