• La acest sfârşit de săptămână au fost decernate la Carei, judeţul Satu Mare premiile anuale ale Uniunii Jurnaliştilor Maghiari din România. Premiul Pro Amicitia pentru promovarea înţelegerii româno-maghiare a fost decernat în acest an pentru prima dată unei personalităţi maghiare, poetul, scriitorul, redactorul Demeny Peter pentru scrierile lui de pe blogul Adevărul.
  • Colaboratorii Asociaţiei Pompierilor Voluntari din judeţul Harghita au realizat o broşură bilingvă despre principalele acţiuni necesare în caz de necesitate. Broşura are scopul de a atrage atenţia populaţiei asupra ce trebuie să facă în aceste cazuri.
  • Asociaţia pentru Dezvoltarea Turismului din Judeţul Covasna lansează, printr-un eveniment cu presa şi autorităţi, website-ul de promovare turistică ViziteazaCovasna.ro şi două pachete turistice dedicate celor care vor să exploreze mai mult această regiune – ora 19:00, la Institutul Balassi din Bucureşti, Str. Gina Patrichi nr. 8 – zona Calea Victoriei, Muzeul George Enescu. Participă Claudiu Vrînceanu, secretar de Stat, Ministerul Economiei, Comerţului şi Rela?iilor cu Mediul de Afaceri, Tamás Sándor, preşedintele Consiliului Judeţean Covasna, Édler András, preşedintele Camerei de Comerţ şi Industrie a Judeţului Covasna şi Contele Tibor Kalnoky
  • Organizaţia Mureş a UDMR decide în cursul zilei de astăzi ordinea candidaţilor pe listele de senatori şi deputaţi pentru alegerile parlamentare din decembrie. Nici unul dintre parlamentarii actuali din judeţul Mureş nu şi-a depus candidatura pentru un nou mandat.
  • Încă nu funcţionează noua rampă pentru deşeuri de la Remetea, judeţul Harghita, dar deja au fost furate 51 de metri liniari de plasă din gardul ce împrejmuieşte rampa. Paguba nu este mare, dar cazul arată, că în lipsa utilizării construcţia realizată cu mai multe milioane de lei, conformă normelor europene se degradează pe zi ce trece. Rampa nu poate fi utilizată, deoarece încă nu s-a definitivat licitaţia pentru transportul gunoaielor, în urma contestaţiilor depuse de către pretendenţi.
  • Aproape 20 de milioane de euro ar costa modernizarea mini aeroportului din zona de nord a municipiului Miercurea Ciuc, conform studiului de pre-fezabilitate prezentată de către Consiliul Judeţean Harghita, care a demarat de 5 ani consultările în vederea realizării unui aeroport regional în zonă.

Bejegyzés navigáció