• Elevii claselor a XI-a şi a XII-a vor primi până la 5 octombrie manualele gratuite. Cu toate că termenul este scurt, ministerul a semnat contractele cu editurile ? a declarat Kiraly Andras, secretar de stat în Ministerul Educaţiei. În toată ţara s-au comandat 3,5 milioane de manuale, iar bugetul pentru acestea este de 30 milioane de lei. Elevii celor două clase terminale nu au primit până anul acesta manuale gratuite, deoarece învăţământul obligatoriu era de zece clase. Asociaţiile elevilor solicită de mai mult timp acordarea de manuale gratuite. Până anul trecut elevii celor două clase puteau solicita pe baza bonului de achiziţie contravaloarea manualelor achiziţionate în valoare de maxim 55 lei, cu toate că acestea costau adesea şi 60 de lei.
  • Să amintim şi să ne amintim ? sub această deviză a fost organizată la Sfântu Gheorghe la sfârşitul acestei săptămâni un simpozion dedicat evenimentelor din 1956 din Ungaria, de la care anul acesta se împlinesc 60 de ani.
  • Consiliul local Sfântu Gheorghe a respins cu 14 voturi împotrivă şi 3 voturi pentru solicitarea primită de la mai multe organizaţii civice române, primită de la prefectură pentru a denumi o parte din Piaţa Libertăţii Piaţa Tricolorului.
  • În judeţul Covasna nu este interes pentru vaccinul împotriva papilovirusului uman (HPV), cu toate că este indicată administrarea în mod gratuit pentru fetele de peste 12 ani. La nivel naţional campania de vaccinare are succes, dar în judeţul Covasna nu se bucură de popularitate, cu toate că în ultimii 10 ani, de când se administrează vaccinul, numărul îmbolnăvirilor de cancer de col uterin a scăzut cu 50 la sută.
  • Acum 26 de ani, la 9 iunie 1990. a fost la Miercurea Ciuc şi Şumuleu Ciuc Maica Tereza declarată sfântă duminică de către papa Francisc. Arhiepiscopul Darvas-Kozma József a rememorat momentele vizitei pentru credincioşii adunaţi la biserica din Şumuleu Ciuc.
  • Dacă cineva doreşte să ridice problema graniţelor trasate după cel de-al II-lea război mondial, atunci va trebuie să se vorbească şi despre graniţa româno-ungară ? a declarat preşedintele rus Vladimir Putin într-un interviu acordat agenţiei Bloomberg.
  • Astăzi începe noua stagiune la Teatrul ?Andrei Mure?anu? din Sfântu Gheorghe unde spectatorii pot vedea 10 premiere ?i 6 spectacole din stagiunea trecută.

Bejegyzés navigáció