• În judeţul Harghita doar circa 30% din candidaţii înscrişi la sesiunea de toamnă a examenului de Bacalaureat au luat note de trecere. Acest rezultat este mai slab, decât cel de anul trecut. Media naţională de trecere la examen a fost de 24% înaintea contestaţiilor.
  • Începe trimiterea către ambasade şi consulate a formularelor de votare la referendumul din Ungaria privind primirea refugiaţilor. Circa 40.000 de cetăţeni maghiar nu vor primi prin poştă formularele, ci va trebuie să le preia personal de la reprezentanţele Ungariei ? a declarat Pálffy Ilona, preşedintele Autorităţii Electorale Naţionale din Ungaria. Vor primi formulare aproximativ 264.000 de cetăţeni maghiari care nu au reşedinţă în Ungaria. Preluarea buletinelor de vot se va face începând cu 19 septembrie ? a anunţat preşedintele autorităţii.
  • Poliţiştii din judeţul Covasna acuzaţi de corupţie, îi sfătuiau pe cei care se înscriau la examenul de obţinere a carnetului de conducere să opteze pentru examenul în limba română în loc de cea maghiară, pentru că astfel poliţistul supraveghetor să-i poată ajuta. Direcţia Naţională Anticorupţie a trimis în judecată doi poliţişti, doi instructori şi şase persoane particulare, procesul fiind în desfăşurare la Tribunalul judeţean Covasna.
  • Deputatul UDMR Korodi Attila s-a adresat printr-o scrisoare guvernului pentru a preveni eventuala obstrucţionare a depunerii dosarului de includere a Pelerinajului de Rusalii de la Şumuleu Ciuc pe Lista Patrimoniului Mondial UNESCO
  • Până la sfârşitul lunii septembrie se mai pot prezenta pentru avizarea carnetului de rentă viageră persoanele care şi-au închiriat sau au vândut terenurile agricole avute în proprietate. În judeţul Harghita sunt în total 250 de fermieri beneficiari ai rentei viagere, iar până acum s-au prezentat 220.

Bejegyzés navigáció