• Comunitatea maghiară din Bucureşti a sărbătorit la Biserica Reformată Viilor Ziua Naţională a Sfântului Ştefan, întemeietorul Ungariei, printr-un concert coral oferit de Corul Balazs Ferenc din Odorheiu Secuiesc – corespondenţă
  • După soluţionarea contestaţiilor la proba scrisă a examenului na?ional de definitivare în învă?ământul preuniversitar rata notelor peste 8 obţinute de candida?ii covăsneni a ajuns la 60,65%, fiind mai mare faţă de rezultatele iniţiale (52,45 %) ? a anunţat Inspectoratul ?colar Jude?ean (ISJ) Covasna.
  • În ultima perioadă oamenii şi administraţia locală din comuna Cernat, judeţul Covasna s-a concentrat mai mult pe domeniul turismului şi cazării. În consecinţă în comună funcţionează trei pensiuni pentru cei care doresc să viziteze muzeele din comună, Muzeul ?Haszmann Pal? unde pot fi vazute utilaje agricole de la începutul secolului trecut şi diverse scule utilizate de meşteşugarii din trecut. A fost renovată Baia comuna minderală Csokas prin călaca organizată de tineri, apoi a fost renovată şi Cetatea Ika din apropiere, unde au avut loc în ultima perioadă diferite programe artistice.
  • Nu toţi proprietarii au putut să-şi vândă oile si berbecii la cea de-a doua ediţie a Târgului de Berbeci din zona Ciucului, organizată în comuna Cârţa. Circa 30 de proprietari au încercat să-şi vândă cele 130 de animale. Târgul ţinut În acest week-end vine după ce anul trecut şu s-a reuşit organizarea ei. Senatorul Tánczos Barna, organizatorul târgului a declarat, că este foarte greu să-ţi vinzi produsele agricole, deci oamenii trebuie să se pregătească în mod conştient pentru schimbările de pe piaţă, adică să ofere produsele pentru care există cerere.
  • Aproape 400 de locuitori ai municipiului Odorheiu Secuiesc au participat în acest an la concursul Odorheiu Înflorit. Scopul concursului a fost decorarea oraşului prin realizarea de aranjamente florale în curţile oamenilor, în faţa blocurilor. Câştigătorii au fost recompensaţi cu diferite premii de către reprezentanţii primăriei.

Bejegyzés navigáció