• Centrul de agrement din localitatea covasneana Zabala, judetul Covasna, gazduieste saptamâna aceasta cea de-a II-a editie a Taberei interenice de teatru, organizata de Teatrul Independent Osono si Scoala Populara de Arte si Meserii din Sfântu Gheorghe, cu scopul de a crea un spatiu de întâlnire si de cunoastere pentru tinerii români si maghiari. La aceasta participa circa 15 tineri pasionati de teatru din Sfântu Gheorghe, Miercurea Ciuc, Timişoara, Cluj Napoca, Bacau si Târgu Mureş – a precizat managerul trupei, Fazakas Misi.
  • Compania de Tango Cluj prezintă premiera ?SOLO TANGO ORCHESTRA? la Gala Tango Cazino, gala celui mai mare Festival Interna?ional de Tango Argentinian din România – ora 20:00, la Opera Maghiară din Cluj-Napoca. Evenimentul este un show de tango argentinian pe muzică live cu 16 arti?ti din Italia, Fran?a, Spania, Germania, Belgia, Portugalia, Elve?ia ?i România.
  • Trei filme de succes ? ?Mlaştina?, ?Profesorul de vioară? şi ?Fiul lui Saul? ? vor fi prezentate săptămâna aceasta la Sfântu Gheorghe în cadrul Caravanei TIFF.
    Astazi va fi proiectat filmul ?Profesorul de vioară? şi maine va fi proiectat filmul ?Fiul lui Saul, care a obţinut anul acesta premiul Oscar pentru cel mai bun film strain. Proiecţiile vor avea loc în Piaţa Centrală din Sfântu Ghorghe începând cu ora 21.45. Caravana TIFF, care a pornit la drum în urmă cu şapte ani, şi-a propus ca anul acesta să parcurgă peste 15 oraşe din ţară, în perioada iulie-septembrie.
  • Kelemen Hunor, liderul UDMR spune că nu a discutat cu Liviu Dragnea despre o eventuală susţinere a unei moţiuni de cenzură dar dă de înţeles că maghiarii ar putea susţine un demers de demitere a Guvernului, dacă se vor confirma speculaţiile potrivit cărora Executivul pregăteşte peste 20 de ordonanţe de urgenţă. Preşedintele UDMR spune, într-un interviu acordat Mediafax ca guvernul de tehnocraţi condus de Dacian Cioloş nu răspunde în faţa nimănui, fie că este vorba despre numărul mare de ordonanţe de urgenţă, fie că ne referim la alte decizii, în timp ce un guvern politic dă socoteală în faţa electoratului. Kelemen adăugă că o moţiune de cenzură nu este o crimă, ci doar un instrument democratic.

Bejegyzés navigáció