Nemzeti gyásznapot rendelhet el a kormány augusztus 13-ra, Anna királyné temetésének napjára ? erről mai ülésén dönt a kabinet. A Svájcban hétfőn elhunyt Bourbon Anna pármai hercegnőt, Mihály román király felesége temetési szertartására a védelmi minisztérium biztosítja a szükséges katonai állományt a bukaresti, sinaiai és Curtea de Argeş-i helyőrségektől. Erre a királyi család kívánságának és az érvényben lévő szabályzatoknak megfelelően kerül sor ? áll a minisztérium sajtóközleményében. A királyi család bejelentette: Anna királyné temetésén jelen lesznek a családdal rokonságban álló más királyi családok tagjai is.

Anna királynét a román uralkodók hagyományos temetkezési helyén, Curtea de Argeşen helyezik örök nyugalomra. Az uralkodó feleségének hamvait augusztus 9-én szállítják Romániába, és 10-én estig a Peleş-kastélyban ravatalozzák fel.

Ezt követően a bukaresti Erzsébet-palotába szállítják, ahol 11-én és 12-én róhatják le kegyeletüket a gyászolók.

Augusztus 13-án, szombat délelőtt a fővárosban tartanak gyászszertartást, ezt követően pedig átszállítják a koporsót Curtea de Argeşre, ahol délután három órakor kezdődik majd a temetési ceremónia.

A szertartás Bukarestben római katolikus, Curtea de Argeşen pedig ortodox szertartás szerint zajlik.