A Bethlen Gábor Alap közzétette honlapján a ?Szülőföldön magyarul? című program pályázati felhívását a nevelési, oktatási, valamint tankönyv és taneszköz támogatás, illetve hallgatói támogatás igénylésére a 2015/2016-os tanévre. 

A romániai magyar nyelvű oktatás és nevelés megsegítését céljául kitűző program támogatásainak folyósítása augusztus 19-én kezdődik. Idén a nevelési, oktatási támogatás összege 237 lej, a hallgatói 40 lej.

Az előző évekhez hasonlóan a kifizetés ABC sorrendben zajlik, és kilenc héten át tart. Először azok számára történik az utalás, akik már rendelkeznek OTP folyószámlával. Akik még nem rendelkeznek vele, azoknak a bank számlát nyit, és kártyát állít ki. Az új kártyások október második felében számíthatnak a támogatásra. Hamarosan kiküldik az értesítő leveleket az érintetteknek.

Az igényléssel kapcsolatos további tájékoztatást a Romániai Magyar Pedagógusok Szövetsége, ?Szülőföldön magyarul? – Pályázati Irodánál lehet kérni a 0266 244 450-es telefonon, illetve e-mail-ben az info@szulofoldonmagyarul.ro címen.