Hivatalosan is elnökjelöltjévé választotta Donald Trumpot a Republikánus Párt, így biztossá vált, hogy a novemberi amerikai elnökválasztáson a New York-i üzletember indul a párt színeiben.

A 69 éves milliárdost a republikánusok clevelandi konvenciójának második, keddi napján választották meg a párt elnökjelöltjének. Trump formális jelölését Jeff Sessions alabamai szenátor jelentette be, majd az ábécé-sorrendben szólított tagállamok nevében egy-egy delegátus nyilvánosan és hangosan közölte, hogy kit támogatnak. Donald Trumpnak 1237 küldött támogatására volt szüksége, ezt már New York államnál – ahonnan származik – megszerezte. Jelöltségét legidősebb fia, Donald Trump Jr. jelentette be, aki három testvérével együtt csatlakozott a New York-i küldöttséghez.

Az elnökjelölt-választó gyűlést több botrány is megzavarta, az egyik amiatt, hogy Melania Trump, a republikánus elnökjelölt feleségéről kiderült: beszédében plagizált, vagyis egyértelműen azonosítható részeket vett át a first lady, Michelle Obama nyolc évvel ezelőtti beszédéből.