Autoritatile din Harghita atrag atentia guvernului guvern ca ursii nu sunt ?jucarii de plus? si cer masuri urgente. Specialistii spun ca numarul animalelor depaseste cu mult populatia ideala, din cauza asta ursii apar din in ce mai des in localitati, inclusiv in statiuni turistice, cautand hrana.

Procuratira din Ungaria a inceput cercetarile in cazul elevilor intoxicati cu peticid. Cei 142 de elvi, cei mai multi din ei din Romania, lucrau in localitatea Battonya, intr-un lan de porumb unde au fost imprastiate peticide necorespunzatoare, periclitand astfel viata si sanatatea muncitorilor.

Simbolul unei comunitati specifice nu poate fi in acelasi timp si steagul unei autoritati locale ? scrie Curtea de Apel Targu Mures in motivarea sentintei prin care a dispus indepartarea steagului secuiesc in si pe cel al orasului Miercurea Ciuc din sala de consiliu.

21 de politiste si 20 de politisti au depus juramantul si incep astfel munca in cadrul Inspectoratului Judetean al Politiei Harghita. Cei mai multi dintre ei sunt maghiari sau sunt romani dar vorbesc limba maghiara, a anuntat purtatorul de cuvant, Gheorghe Filip.

Premierul Dacian Ciolos efectueaza o vizita de stat in Republica Socialista Vietnam.

Asociaţia 21 Decembrie 1989 organizeaza o conferint a de presa privind Decizia CEDO pentru un numar de 38 de persoane cu calitatea de victime in Dosarul Revolutiei, in Dosarul Tintaru si altii vs. Romania.

Bejegyzés navigáció