Bűnvádi eljárás indult Pászkány Árpád és Iuliu Mureşan ellen. A Kolozsvári CFR futballklub egykori főrészvényese és a CFR ügyvezető elnöke ellen különösen súlyos következményekkel járó sikkasztás, folyamatos adócsalás és pénzmosás, valamint bűnszervezet létrehozásának gyanújával indított tegnap bűnvádi eljárást az ügyészség szervezettbűnözés- és terrorellenes ügyosztálya.

A DIICOT közleménye szerint a kolozsvári sportvezetőket hatvan napra hatósági felügyelet alá vonták. Az nyomozóhatóság szerint Pászkány Árpád és Iuliu Mureşan 2008 és 2013 között 10 millió euróval károsította meg a csapatot fenntartó kereskedelmi társaságot. Ezt a Pászkány által kontrollált helyi, illetve Cipruson és a Seychelle-szigeteken bejegyzett offshore cégek segítségével tették ? utóbbiak fiktív tanácsadói és közvetítői szolgáltatásokat nyújtottak, többek között játékosátigazolások terén.

A futballklub képviselői ? a vád szerint – azt a pénzt sikkasztották el, amelyet a csapat prémiumként kapott az Európai Labdarúgó-szövetségtől, miután bejutott a Bajnokok Ligája csoportkörébe.