A craniosacralis rendszer testünk egyik legfontosabb rendszere, központi idegrendszerünk, agyunk és gerincvelőnk élettani környezetét biztosítja. A keringési és a légzési rendszer mellett a szervezet harmadik nagy ritmusát adja. A craniosacralis rendszer egyik fontos feladata, hogy biztosítsa az agyi-gerincvelői folyadék termelődését, keringését és felszívódását.

A craniosacralis terápia ösztönzőleg hat a szervezetre. A szervezet öngyógyító folyamataira, természetes védekezőképességére gyakorol rendkívüli hatást. Célja a kötőszövetes határok, lemezek ellazítása, az izomrelaxáció, az agyi- gerincvelői folyadék áramlásának normalizálása, valamint az idegrendszer működésének kiegyensúlyozása. A módszerrel az idegrendszeren keresztül minden szervre és szervrendszerre hatás gyakorolható.

Varga Kriszta, craniosacralis terapeuta
Varga Kriszta, craniosacralis terapeuta

A kranioszakrális terápia nagyon lágy, finom módszer, mégis mélyen és sokoldalúan hat ? vallja ezt vendégünk, a kolozsvári Varga Kriszta kranioszakrális terapeuta is, aki a mai félórában megosztja velünk a szóban forgó módszerrel kapcsolatos tapasztalatait. Utánajárunk annak, hogy miért nevezik a belső lélegzet terápiájának is? Kinek segíthet?

Hallgassa meg a műsort!