• Primăria Municipiului Bucureşti, împreună cu Asociaţia Foştilor Deţinuţi Politici din România şi Fundaţia Română pentru Democraţie, organizează ceremonia de inaugurare a Monumentului Aripi din Piaţa Presei Libere, realizat de sculptorul Mihai Buculei şi închinat rezistenţei anticomuniste.
  • Budapesta: Conferinţă privind lansarea bazei de date la Arhivele Naţionale Maghiare, organizată de Universitatea din Bucureşti, în cadrul bazei de date Arhiva Medievală a României (www.arhivamedievala.ro), creată în proiectul ?Digitizarea documentelor medievale din Arhivele Naţionale ale României?
  • Aproape 300 de persoane au participat duminică la Tg. Secuiesc la mitingul de solidaritate cu Beke Istvan şi Szocs Zoltan, cele două persoane reţinute pentru că ar fi pregătit un atentat de 1 decembrie 2015 la Tg. Secuiesc. Mitingul a fost organizat de către organizaţiile de tineret 64 de Comitate, Tinerii Maghiari din Ardeal şi Organizaţia Minta.
  • Asocia?ia pentru Dezvoltarea Turismului în Jude?ul Covasna a fost distinsă cu premiul pentru excelenţă în cadrul celei de-a 6-a ediţie a Galei TopHotel Awards desfăşurată la JW Marriott Bucharest Grand Hotel joi. Asocia?ia pentru Dezvoltarea Turismului în jude?ul Covasna a fost distinsă cu un premiu special pentru efortul depus în promovarea jude? La categoria ?Hotelul Anului?, secţiunea turism balnear, Grand Hotel Balvanyos a obţinut locul trei.
  • Echipa de fotbal a Ţinutului Secuiesc a fost învinsă cu scorul de 3-0 de către selecţionata Kurdistanului în cadrul primului meci de la Campionatul Mondial ConIFA organizat în perioada 28 mai-6 iunie în Abhazia. La campionat participă 12 echipe din întreaga lume. Din România mai este prezentă echipa Romani, care reprezintă minoritatea romă. CONIFA, Confederaţia Asociaţiilor Independente de Fotbal este uniunea tuturor asociaţiilor care nu sun membre ale FIFA. the Confederation of Independent Football Associations, is the football federation for all associations outside FIFA. ConIFA este o organizaţie globală non profit, care susţine reprezentativele internaţionale ale naţiunilor, de-facto naţiuni, regiuni, minorităţi şi sportul din teritoriile izolate. A fost înfiinţată la 7 iunie 2013 şi a organizat prima Cupă Mondială în iunie 2014 la Ostersund, Suedia. (www.conifa.org)

Bejegyzés navigáció