Görög és egyiptomi hajók és repülőgépek is keresik a tegnap eltűnt egyiptomi utasszállító gép roncsait. Tegnap két mentőmellényt és műanyagdarabokat találtak a görög Kárpáthosz-szigettől mintegy 370 kilométerre délre, de mint utóbb kiderült, ezek a tárgyak nem az EgyptAir légitársaság gépéről származnak.

Az EgyptAir egyiptomi légitársaság Párizsból Kairóba tartó MS804-es járata 66 emberrel – 56 utassal és tízfős személyzettel – a fedélzetén tegnap hajnalban tűnt el a radarernyőkről. Az utasok zöme egyiptomi és francia volt.

Egyelőre nem tudni, mi okozta a repülőgép-szerencsétlenséget. Az egyiptomi légi közlekedési miniszter a szerencsétlenséggel kapcsolatban úgy fogalmazott, hogy semmilyen lehetőséget nem zárnak ki, azt sem, hogy terrortámadás történt. Seríf Fathi kairói sajtótájékoztatóján kijelentette: nagyobb a valószínűsége annak, hogy a gépet terrortámadás érte, mint hogy műszaki hiba okozta a katasztrófát.

Az amerikai kormányzat által működtetett műholdak adatai alapján azonban nem történt robbanás az egyiptomi gépen. Erről egy név nélkül nyilatkozó tisztségviselő számolt be az amerikai hírügynökségeknek.