Óriási választékkal, nagy műgonddal és odafigyeléssel megjelentetett könyvekkel voltak jelen a hazai és magyarországi könyvkiadók a Csíkszeredában első alkalommal megszervezett könyvvásáron. Számszerint huszonöt magyar és három román könyvkiadó mutatkozott be. A Székelyföldi Nemzetközi Könyvvásár központi helyszíne a Szakszervezetek Művelődési Háza volt, ahol különböző, az olvasáshoz, a könyvekhez kapcsolódó foglalkozásokat, előadásokat, író-olvasó találkozókat is tartottak.

Ide látogattunk el mi is május első hétvégéjén, és az erdélyi magyar könyvkiadás gondjairól, a legfrisebb kiadványokról, a könyvterjesztés nehézkességéről kérdeztük a résztvevő kiadók képviselőit. A válaszokból az is kiderült, hogy a kezdeti hiányosságok, az anyagi bevétel elmaradása ellenére, a szakma nagy reményeket fűz a székelyföldi könyvvásár folytatásához.

Adásunkban felszólalnak: Hajdú Áron, a csíkszeredai Bookart Kiadó igazgatója, Kozma Csaba, a kolozsvári Polis kiadó terjesztőmunkatársa, Szőcs Katalin, a marosvásárhelyi Lector Kiadó társtulajdonosa, Ady András, a Csíkszereda Kiadóhivatal munkatársa, Burus Enikő, a csíkszeredai Pro-Print Kiadó szerkesztője, Tőzsér László, az ugyancsak csíkszeredai Pallas-Akadémia és Gutenberg Könyvkiadó igazgatója, valamint Csipor Attila, az Expo-Har szervezőiroda vezetője.