A miniszterelnök vizsgálatot rendelt el az Egészségügyi Minisztériumnál, miután a sajtóban információk jelentek meg a kórházi fertőtlenítőszerek beszerzése körüli rendellenességekről. Dan Suciu szóvivő szerint a miniszterelnök ellenőrző testülete azt is vizsgálja, hogy a szaktárca betartotta-e az ellenőrzésekre vonatkozó szabályokat.

Ma este 19 órakor, a fővárosi Egyetem téren tiltakozást szervez az Ajándékozz életet! elnevezésű civil szervezet, amely az utóbbi években többször is felhívta a figyelmet a gyakori kórházi fertőzésekre, illetve arra, hogy ezek nagy része nem jelenik meg a hivatalos statisztikákban. Az egyesület vezetője, Carmen Uscatu szerint a helyzet sokkal súlyosabb, mint azt a hatóságok beállítják. A tiltakozást a Romániai Orvosok Egyesülete (Alianţa Medicilor din România) is támogatja.

Rendkívüli tiltakozás színhelye volt az Egészségügyi Minisztérium. Három fehér köpenybe öltözött személy piros festéket öntött az intézmény bejárati lépcsőire, így tiltakoztak a hatóságok puha reakciója ellen a kórházi fertőtlenítőszerek felvizezése kapcsán. A tiltakozók felmosórongyokkal törölgették a piros festéket, miközben kifeszítettek egy transzparenst, amelyen az állt: Letöröljük a gyilkosság nyomait. Szerintük az Egészségügyi Minisztérium és az ügyészség is cinkos a visszaélésekben.

Közben kiderült, hogy a több száz kórháznak beszállító Hexi Pharma tulajdonosa bennfentes információkhoz is hozzájutottak. Az Euractiv szerint egy Dan Condrea érdekeltségébe tartozó cég kezelte több tucat egészségügyi intézmény irattárát. A portál ironikusnak tartja, hogy ezért még pénzt is kapott a Hexi Pharma főrészvényese.