Elkészült a vádirat a Colectiv klubban történt tűzeset ügyében. A bukaresti szórkozóhely három tulajdonosát, továbbá a tűzijátékokat forgalmazó vállalat tulajdonosát és egyik alkalmazottját hamarosan bíróság elé állítják gondatlanságból elkövetett emberölés-, valamint a biztonsági és munkavédelmi előírások be nem tartásának vádjával.  

A klubtulajdonosok esetében a bizonyítékok megsemmisítése is a vádak között szerepel, továbbá súlyosbító körülménynek számít, hogy nem gondoskodtak a helyiség tűzvédelmi felszereléseiről, illetve jóval több személyt engedtek be a klubba, mint amennyi a teremben biztonságosan elfért volna.

Az ügyészek az ügyben indított kivizsgálás nyomán úgy vélik, a vádlottak tudatos nemtörődömségből, nyereségvágyból sodorták veszélybe az emberek életét, annak tudatában, hogy a helyszín nem alkalmas nagyobb rendezvények szervezésre és a szükséges biztonsági intézkedéseket sem hozták meg.

A fővárosi Colectiv klubban tavaly ősszel történt tűzesetben 64 fiatal vesztette életét, többen maradandó sérüléseket szenvedtek, hosszabb időre munkaképtelenné váltak.