A marosvásárhelyi polgármestert csúszópénz elfogadásával gyanúsítják az ügyészek, Dorin Florea fiát, Dan Floreát pedig ebben való bűnrészességgel és pénzmosással.

A korrupcióellenes ügyészek szerint az elöljáró jogosulatlan előnyökhöz juttatta a várossal kötött szerződésekben Mircea-Nicolae Musgociu üzletembert, aki ennek fejében a piaci ár feléért adott el egy ingatlant Dan Floreának. A vádhatóság ebben az ügyben eljárást indított Musgociu ellen is, vesztegetés és pénzmosás miatt.

Dorin Florea az ügy kapcsán rádiónknak kijelentette: ő csupán gyanúsított, nem indítottak ellene bűnvádi eljárást az ügyészek. Florea egyébiránt tegnap jelentette be, hogy függetlenként, de liberális támogatással indul újabb polgármesteri mandátumért a helyhatósági választáson.

Ciprian Dobre megyeelnököt pénzmosással és befolyással való üzérkedéssel vádolja a DNA. Dobre 2008-ban 120 ezer lej csúszópénzt kapott azért, hogy ne támadja meg a helyi tanács bizonyos, 2006-ban és 2007-ben hozott, határozatait, amelyek egy üzletember ingatlan ügyleteinek kedveztek ? áll a  vádhatóság közleményében.