Tekintélyes romániai civil szervezetek felhívásban kérték a Nemzeti Liberális Pártot, hogy ne Marian Munteanu egykori diákvezért, az 1990-es Egyetem-téri kommunista-ellenes tüntetések vezéralakját jelölje Bukarest főpolgármesterének. A tiltakozók ? köztük a Közpolitikai Intézet, a Román Akadémiai Társaság és a Romani Criss roma jogvédő szervezet – azzal érvelnek, hogy a jelölés ténye sérti a demokratikus értékeket, ugyanis Munteanu fasiszta irányultságú eszmékkel szimpatizál. Mint írták: jelölése révén olyan gondolatoknak adhat hangot, amelyek javíthatatlan károkat okozhatnak szociális, nemzetiségi és vallási szinten. ?Ortodox fundamentalista diskurzusa nem egyeztethető össze a demokratikus, sőt az alkotmányos értékekkel sem” – áll a felhívásban.

A Nemzeti Liberális Párt közleményben utasította vissza a vádakat. Arra kérte mindazokat, akik szélsőségességgel vádolják Marian Munteanut, hogy bizonyítsák állításaikat.

A Nemzeti Liberális Pártot azt követően jelölte ki Marian Munteanut bukaresti főpolgármester-jelöltjévé, hogy Ludovic Orban ellen eljárást indított a korrupcióellenes ügyészség.