• Secretarul de stat pentru analiză politică şi relaţia cu Parlamentul din cadrul MAE, Alexandru Victor Micula, s-a întâlnit, miercuri, la Budapesta, cu ministrul ungar al Apărării, István Simicskó, pe agenda discuţiilor aflându-se aprofundarea cooperării bilaterale în domeniul militar şi colaborarea în cadrul ONU şi OCDE. Potrivit unui comunicat al MAE, oficialul român a avut în acelaşi context întrevederi cu Péter Siklósi, subsecretar de stat în cadrul ministerului ungar al Apărării, şi cu István Mikola, secretar de stat pentru afaceri globale în cadrul Ministerului ungar al Afacerilor Externe şi Comerţului Exterior.
  • Guvernul de la Budapesta ia în serios informaţiile cu priveire la ameninţările Statului Islamic la adresa Ungariei, a declarat consilierul pentru probleme de securitate al premierului Ungariei. György Bakondi a precizat că pe pagina de web a Statului Islamic au fost publicate două comunicate: în primul comunicat sunt cuprinse ameninţri la adresa SUA, iar în al doilea comunicat sunt ameninţate mai multe ţări europene, printre care şi Ungaria.György Bakondi a adăugat că ministrul ungar de interne Sándor Pintér a convocat pentru maine o întrunire a liderilor celor cinci partide parlamentare, pentru a discuta planul de acţiuni antiteroriste elaborat de executivul de la Budapesta.
  • Maine la ora 18.30 in cadrul proiectului ?Tineri muzicieni lansaţi la Centrul de Cultură din Arcuş? va avea 1oc Recitalul de chitară: Filip Zsombor (Sf.Gheorghe). Evenimentul care ofera, împreună cu criticul muzical Ecaterina Stan şi invitatul ei, Filip Zsombor o seară de muzică spaniolă se tine in Institutul Balassi – Institutul Maghiar din Bucureşti. Filip Zsombor a participat la cele mai importante cursuri de măiestrie din ţară (Terra Siculorum, Odorheiu Secuiesc, Academia de Vară de Muzică Veche – Miercurea Ciuc, 2010-2015 şi la Bucureşti, 2015), perfecţionându-şi tehnica şi îmbogăţindu-şi cunoştinţele cu profesori precum Costin Soare, Kónya István, Gabriel Bianco, Pavlovits Dávid, Pusztai Antal, Cătălin Ştefănescu, Javier Villafuerte, Liviu Georgescu, Antoine Moriniere.
  • Budapesta: Institutul Cultural Român Budapesta organizează lecturi în limba maghiară din romanul ?Provizorat?/ ?Futo Viszony? semnat de Gabriela Adameşteanu, în cadrul evenimentului EUNIC Literature Night, în prezenţa autoarei. Lecturile vor fi susţinute de Kiss Eszter, actriţă la Teatrul Katona József – ora 19:00, la Biblioteca Naţională de Limbi Străine.
  • Timişoara: Teatrul Maghiar de Stat ?Csiky Gergely?, în parteneriat cu Biblioteca Centrală Universitară ?Eugen Todoran?, prezintă un nou spectacol din seria ?Teatru la bibliotecă?, ?Incendii? de Wajdi Mouawad – ora 18:00, în Aula BCUT.

Bejegyzés navigáció