Megvesztegetés elfogadása és pénzmosás gyanújával őrizetbe vette tegnap délután a Korrupcióellenes Ügyészség (DNA) Neculai Ontanut, Bukarest második kerületének polgármesterét.

A Románia Haladásáért Országos Szövetség (UNPR) főtitkári tisztségét betöltő Onţanu állítólag több mint nyolcvanezer négyzetméternyi államosított bukaresti telek visszaszerzését könnyítette meg egy üzletembernek 2006-2007-ben, ennek fejében pedig egy 1500 négyzetméteres bukaresti telket fogadott el megvesztegetésként.

Az akkor négymillió eurót érő ajándék átvételében és értékesítésében a DNA szerint – többek között – az a Loredana Claudia Radu ügyvéd is szerepet játszott, aki Victor Ponta jogi képviseletét látja el a volt miniszterelnök nemrég kezdődött korrupciós perében.

Neculai Ontanu már az ötödik a főváros 2012-ben megválasztott hat kerületi és főpolgármestere közül, aki korrupciógyanú miatt került rács mögé. A négy éve megválasztott bukaresti kerületi polgármesterek közül csak a harmadik és hatodik kerületi elöljárónak van esélye végigvinni mandátumát.