A brüsszeli robbantások ügyében még nyomoznak a hatóságok, egyelőre nem sikerült azonosítani és elfogni a támadások mindegyik elkövetőjét. A már azonosított Khalid el-Bakraoui mellett a gyanú szerint egy másik férfi is részt vett a Maelbeek metróállomáson két nappal ezelőtt elkövetett merényletben ? adta hírül ma reggel a belga közszolgálati televízióra hivatkozva az MTI.

A belga csatorna név nélkül nyilatkozó forrásokra hivatkozva azt közölte, a biztonsági kamerák rögzítették, hogy egy nagy táskát cipelő ismeretlen férfi volt az öngyilkos merénylő társaságában a metróban, és egyelőre nem tudni, hogy a második gyanúsított is meghalt-e a robbantásban. A belga szövetségi ügyészség egyelőre nem reagált a közszolgálati televízió híreire. A hatóságok tegnap azonosították a metróban robbantó Khalid el-Bakraouit, akinek a testvére, Ibrahim egyike volt a repülőtéri merénylőknek.

Belgiumban egyébként továbbra is a legmagasabb szintű terrorfenyegetettség van érvényben. Legkorábban szombaton nyithatják meg újra a forgalom előtt a brüsszeli Zaventem nemzetközi repülőteret – közölte tegnap este a légikikötőt üzemeltető vállalat szóvivője. „Egyelőre nem tudjuk megmondani, hogy szombaton újraindulnak-e a kereskedelmi járatok” – mondta sajtótájékoztatóján Anke Fransen. Hozzátette, a légitársaságoknak addig alternatív megoldásokat kell választaniuk.

A két helyszínen végrehajtott keddi brüsszeli robbantásokban a legfrissebb összesítések szerint legalább 31 ember életét vesztette, és nagyjából kétszázhatvanan megsebesültek.