Március 15-én az RMDSZ Nőszervezete is jelen volt és közreműködött a fővárosban megszervezett ünnepi rendezvénysorozaton. Elsőként a Református Calvin temetőben helyeztük el a kegyelet virágait néhai Veress Sándor honvéd hadnagy sírjánál, majd az Ady Endre Elméleti Líceum ünnepi műsorán vettünk részt.

Nacsa Roland, a Bukaresti Magyar Nagykövetség képviselője, Orbán Viktor, Magyarország miniszterlnökének köszöntőjét továbbította, majd ünnepi beszédet mondott Buday Richárd, az RMDSZ területi szervezetének elnöke és dr. Nagy Éva, a területi nőszervezet elnöke. Nagy Mihály Zoltán történész a gyermekek szerepének fontosságát fejtette ki a forradalom és szabadságharc időszakában. Illyés Deborah előkészítő osztályos diák Pósa Lajos A magyar szó című verset szavalta. A gimnazisták műsorát Volt egyszer egy `48 címmel, Baróti Judit, Lukács Renáta valamint Mizsur Anitta tanárnők állították össze. Ezt követte Nagy Gabriella tanárnő, szervezetünk alelökének rendezésében, az iskola IX. és X. osztályos tanulóinak, Ó nagy nap, szép nap, légy örökre áldott címmel tartott előadása. Fuvolán játszott Borzási Dávid, a bukaresti Zeneművészeti Egyetem I. éves hallgatója.
Este a Petőfi Művelődési Központban folytatódott a műsor, amelynek végén, a Központ udvarán lévő Petőfi-szobornál helyeztük el a megemlékezés koszorúit.
A rendezvényen közreműködött Gedő Eszter alelnök is.