? ?Fiul lui Saul? proiectat în avanpremieră la Cinema Elvira Popescu astăzi la ora 22.15, la Cinema Elvira Popescu din Bucure?ti. In lungmetrajul distins cu premiul Oscar pentru cel mai bun film străin joacă ?i actorul Levente Molnar, care va participa la eveniment. Povestea filmului ?Fiul lui Saul?, regizat de László Nemes, are loc în lagărul de concentrare Auschwitz în timpul celui de-Al Doilea Război Mondial.

? Concert Jónás Vera Experiment astăzi la ora 19.00, la Institutul Balassi din Bucure?ti. Cantautoarea şi chitarista Jónás Vera îşi compune piesele în stil crossover, în interpretarea cărora electronica vie se îmbină perfect cu sonoritatea acustică, ceea ce conferă caracter unic şi original compoziţiilor ei.

? Premiul ?Brain Price? pentru medicină va reveni cercetătorilor unguri pentru contributia adusa stiintelor neuronale din Europa. Cele 3 medici vor primi 1 milion de euro. Premiul va fi decernat in luna mai in Danemarca.

? Potrivit evaluării reprezentanţei din Ungaria a Comitetului Helsinki pentru Drepturile Omului, pachetul de legi aflat în stadiu de pregătire la Ministerul ungar de Interne va desfiinţa, în esenţă, asistenţa oferită imigranţilor de către Ungaria şi îi va aşeza pe solicitanţii de azil – în multe cazuri copiii – în condiţii de închisoare. Organizaţia pentru apărarea drepturilor omului a recţionat într-un comunicat remis marţi Agenţiei ungare de Presă MTI la proiectul Ministerului de Interne, publicat luni pe siteul Guvernului ungar, care prevede însărpirea regulilor privind migraţia, ceea ce înseamnă de fapt diminuarea îngrijirii sociale a solicitanţilor de azil şi reducerea la o lună de zile a perioadei de şedere în centre de primire a refugiaţilor.

Bejegyzés navigáció