Fennállásának hetvenedik évfordulóját ünnepli a marosvásárhelyi színház. Az első 70 év elnevezésű jubileumi rendezvénysorozat március 10. és 16. között zajlik ? közölte Gáspárik Attila vezérigazgató és Keresztes Attila művészeti igazgatója sajtótájékoztatóján.

Az évfordulót többek között a Mohácsi János által rendezett Az üvegcipő című dráma bemutatásával ünneplik. A vezérigazgató szerint azért tűzték csütörtökre a Mohácsi János által rendezett előadás bemutatóját, mert pont hetven évvel korábban, 1946. március 10-én tartotta első előadását a Marosvásárhelyi Székely Színház. Rámutatott: a Molnár Ferenc által írt dráma alapján készült produkció méltó arra, hogy fejet hajtsanak az intézmény alapítói, egykori vezetői és munkatársai előtt.

A rendezvénysorozat gerincét a társulat mai hét legreprezentatívabb előadásának műsorra tűzése képezi. Ebből az alkalomból összesen ötven színikritikus utazik az erdélyi városba Magyarországról és Románia minden területéről, ugyanis Gáspárik szerint az évforduló jó alkalom felmérni azt is, hogy hol tart jelenleg a marosvásárhelyi színház.