Immár ötödik alkalommal indította útnak beiskolázási kampányát az RMDSZ. A Minden magyar gyermek számít szlogenű nagyszabású kezdeményezés céljait Kovács Péter ügyvezető elnök és Magyar Tivadar oktatásért felelős ügyvezető alelnök ismertette tegnap Kolozsváron.

?Az a gyermek, aki magyar környezetben nevelkedik, tanuljon magyar iskolában, hiszen itt találkozik azokkal a közösségi, kulturális értékekkel, amelyek összekötnek minket, magyarokat. Ezért elengedhetetlenül fontos, hogy gyermekeinket magyarul iskoláztassuk? ? emelte ki Kovács Péter ügyvezető elnök, majd elmondta: a kezdeményezés azért tudott minden alkalommal sikeres lenni, mert az összefogás és a szolidaritás jegyében, a magyarul tanulás fontosságának népszerűsítésében a történelmi magyar egyházak, civil szervezetek, ifjúsági szervezetek, pedagógusok és a magyar média voltak a partnereik.

A kampány egyik fő célja, hogy a magyar előkészítő osztályokba iratkozó gyermekek számát 9 ezer fő fölött tartsák. Emellett továbbra is nagy hangsúlyt fektetnek az ötödik osztályba, középiskolába és egyetemre iratkozó magyar diákokra ? nyilatkozta Magyari Tivadar oktatásért felelős ügyvezető alelnök.