• Partidul Liberal Maghiar a atacat la Curtea Constitutionala din Ungaria initiativa guvernului de a organiza un referendum imigrantii – a declarat pentru Redactia Minoritati purtatorul de cuvant a partidului Bognár Zoltán.
  • Ungaria a încheiat acorduri în domeniul energiei nucleare, al industriei alimentare şi al transportului aerian, iar firmele ungare au parafat mai multe acorduri în Emiratele Arabe Unite” – a declarat ministrul ungar de externe după încheierea discuţiilor purtate în Dubai. Ungaria va participa în procesul de instruie a inginerilor în domeniul energiei nucleare din această ţară arabă din Goful Persic, a mai menţionat Péter Szijjártó, care a adăugat: „Dat fiind faptul că potrivit Constituţiei Ungariei pot fi produse doar alimente nemodificate genetic, Ungaria are mari posibilităţi în acest domeniu.? Guvernul Emiratelor Arabe a solicitat pentru companiile lor aeriene extinderea rutelor de zbor care pleacă din Budapesta.
  • Spitalul Judeţean de Urgenţă din Miercurea Ciuc amenajează un laborator de urgenţă în incinta unităţii sanitare, în urma unor neînţelegeri cu firma care furniza de aproximativ 15 ani aceste servicii medicale. Managerul Spitalului susnumit, dr. Demeter Ferenc, a declarat că firma care efectua până acum analizele a anunţat cu o zi înainte de expirarea contractului că nu va mai presta aceste servicii şi nu a fost de acord cu o prelungire a acestuia. Dr. Demeter a spus că s-a primit o ofertă chiar de la firma care a fost declarată de trei ori câştigătoare, care va amenaja un laborator de urgenţă în incinta spitalului, iar analizele de rutină se vor efectuata la Bucureşti.
  • Astazi la ora 20.00 va avea loc (in Clubul Taranului) lansarea albumului Heritage al lui Luiza Zan & Hungarian All Stars (Gyárfás István, Sárik Péter, Gálfi Attila, Fonay Tibor).  Albumul de jazz Heritage reprezintă primul material de autor al interpretei dedicat în întregime memoriei mamei sale. Prezentarea albumului va continua cu un mic turneu în România. Pe 4 martie, artiştii vor concerta la Filarmonica Paul Constantinescu din Ploieşti, pe 5 martie în Braşov, pe 6 martie in Sfântu Gheorghe. În 8 martie vor fi prezenţi la Cinema Florin Piersic din Cluj-Napoca, turneul încheindu-se pe 9 martie la Miercurea Ciuc.
  • Astazi la ora 19.00 Art Yourself Gallery prezintă  sub patronajul Institutului Balassi ? Institutul Maghiar din Bucureşti, o expoziţie de Geometrii Sacrale (expozitie de forme şi arhitecturi personale). Autorul lucrărilor, Vásárhelyi Antal s-a născut în 1950 la Satu Mare. În 1979 se muta în Ungaria unde începe sa activeze şi să dinamizeze scena artistică. Începând cu anul 2000 este Preşedintele Uniunii  Gravorilor  şi Litografilor din Ungaria. De asemenea, conduce si Galeria IX din Budapesta. Artistul prin compoziţii geometrice încearca să ajunga la formatarea vizualizării simbolurilor desăvârşite ale vieţii.?
  • Partea a II-a a emisiunii ?Cotodiene? va fi realizată de Forró László. Temele abordate:

    Consiliul Reprezentanţilor UDMR a adoptat la acest sfârşit de săptămână Programul de Acţiune pentru Comunităţile Maghiare în Minoritate Absolută din România. Iniţiatorul proiectului, eurodeputatul Winkler Gyula a declarat emisiunii noastre că sa accentuat necesitatea colaborării strânse între UDMR, biserică şi organizaţiile civice din zonele cu populaţie maghiară extrem de minoritară.

    Marossy Zoltán, fostul subprefect al judeţului Timiş sprijină cu ajutorul fundaţiei Pro Gerhardinum şi Generaţia Tânără din Timişoara un proiect ce vizează desfăşurarea de ore de limbă maghiară facultativă în zonele unde numărul populaţiei maghiare nu face posibilă organizarea unor clase cu predare în limba maternă.

Bejegyzés navigáció