2020-ig elkészülhet az észak-erdélyi autópálya ? nyilatkozta a szállításügyi miniszter. Dan Costescu szerint ehhez a kivitelezőknek be kell tartaniuk a sztráda jelenlegi építési ütemtervét, illetve életbe kell lépnie a nagy infrastrukturális beruházások felgyorsításáról szóló kormányrendeletnek. A tárcavezető a képviselőházban beszélt a romániai autópálya-építések jelenlegi stádiumáról és a fejlesztési tervekről. Mint mondta: március végén megkezdik a Bors?Berettyószéplak szakaszon történő munkálatokat, az Aranyosgyéres?Marosvásárhely autópálya különböző szakaszain pedig áprilisban kezdenek el dolgozni. Dan Costescu megjegyezte: a Ciolo?-kabinet mandátuma az év végi választásokig szól, ezért nem kíván a következő kormányok nevében ígéreteket tenni.

Mint ismert, a Brassó-Bors autópályának eredetileg 2011 végéig kellett volna elkészülnie, kilométerenként 5,4 millió eurós áron. Időközben az állam felbontotta a szerződését a Bechtel amerikai autópálya-építő céggel. Az észak-erdélyi autópályából eddig mindössze a Gyalu és Aranyosgyéres közötti 52 kilométeres szakaszt adtak át a forgalomnak.
Az észak-erdélyi autópálya megépítésének Románia elsődleges prioritásai között kell szerepelnie ? nyilatkozta Cseke Attila, Bihar megyei RMDSZ-es parlamenti képviselő: